Help weeskinderen volleyballen in Oeganda

Aliette Woertink

Still to go

Qr
from €1.000 (82%)

Een goede vriend van mij in Oeganda: Joshua, heeft een volleybalproject opgezet: Elyon Volleyball Club in Uganda.
Volleybal in combinatie met wees- kwetsbare kinderen heeft zijn hart en het is dan ook zijn droom om een project te realiseren waarin hij kwetsbare kinderen kan coachen.
Als kind heeft Joshua vroeger op een gesponsord project gezeten en sport was voor hem heel belangrijk. Hierdoor heeft hij een enorme passie ontwikkeld om kwetsbare kinderen te laten sporten. Naast zijn werk als leerkracht en directeur van de basisschool, coacht hij na schooltijd zijn eigen volleybalteam. Hij ziet kinderen worstelen in de klas met de lesstof, maar ze groeien in zelfvertrouwen tijdens het sporten. De vaardigheden die kinderen opdoen tijdens het sporten zoals samenwerken in een team, stress dat losgelaten kan worden en het plezier dat ze samen beleven is erg goed voor de ontwikkeling van deze kinderen.

Het volleybalproject mist op dit moment nog een goede uitrusting zoals: kleding, schoenen, ballen, maar ook geld voor vervoer van- en naar de wedstrijden.
Joshua’s droom is, om dit project zelfvoorzienend te laten worden, zodat het, op den duur, niet meer afhankelijk is van donaties. Hierdoor leren kinderen ook dat zij zelf inkomsten kunnen verwerven voor hun volleybalclub.

Voor nu is het belangrijk dat de club een goede start heeft om te beginnen. Van daaruit kunnen ze groeien en steeds meer zelf hun inkomsten genereren.
Ben jij ook enthousiast geworden over dit project? Doneer dan nu! Alle bedragen zijn welkom!

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€400 18-10-2021 | 15:22 Lieve Aliette, Afgelopen 4 weken was ik op “ons” project in het prachtige Oeganda. Hier heb ik zelf kunnen zien hoe super Joshua zich inzet voor zijn volleybalteam. Omdat ik nog sponsorgeld over heb wil ik hem en jou graag helpen het doel te behalen! Je bent super goed bezig en ik hoop echt dat we ooit nog samen in Oeganda zullen zijn! Je bent een topper! xxx Vera
€5 09-09-2021 | 18:19
€15 03-09-2021 | 21:29
€5 03-09-2021 | 14:12
€7,50 02-09-2021 | 20:36