Clean Water & Volleyball in South Africa

Neele Rave
Closed You can't donate anymore
from €3.000 (98%)

Background
South Africa is a mineral-rich country with still a lot of active mines. The working conditions but also the living conditions of the mineworkers and their families are poor. Children grew up in informal settlements facing poverty, crime and inadequate housing.

The GreenSource initiative, supported by the Dutch Ministry of Foreign Affairs, has installed 15 soccer fields, collecting rainwater and well-water which get filtered in order to provide safe water to the community. Besides that, GreenSource is a sustainable playground where children and the community can come together.

Problem
Maintenance of these sports grounds is essential to ensure the good functioning of the system. The fields need to have a higher level of engagement to establish a sustainable social impact. 

Solution
We want to explore the possibilities of building volleyball systems on the courts and using the power of volleyball to develop life skills for children in the community. Simultaneously, providing equal access to clean drinking water and hygiene education will be facilitated.

Goals

  • Explore GreenSource court's accessibility to volleyball 
  • Engage the local community (schools) to play volleyball
  • Connect court engagement to clean water access and court maintenance 
  • Transportation of volleyball equipment to the GreenSource locations 
  • Submit project proposal for long term sustainability 

View all
€5 18-09-2022 | 15:12
€25 04-09-2022 | 08:10 Helaas zit het er voor jou alweer bijna op. Zojuist je laatste blogs gelezen, wat een fantastisch werk heb je daar verricht! Ik vind het ontzettend knap hoe je dit avontuur bent aan gegaan en hoop dat het mooie werk dat je daar gedaan hebt kan worden voortgezet. Hierbij een laatste bijdrage daarvoor
€25 15-08-2022 | 18:55 Ich bin der Meinung, dass die gesamte Weltbevölkerung einen Zugang zum Trinkwasser haben sollte.
€10 03-08-2022 | 19:36
€15 31-07-2022 | 21:42
View all

Onmacht

13-08-2022 | 19:19 Na een lang weekend, dinsdag was het nationale vrouwendag hier in Zuid-Afrika, begin ik woensdagochtend vol energie met de jongste leerlingen in Lekwakwa. Het blijft fantastisch om met deze leeftijdsgroep aan te slag te gaan. In de pauze heb ik tijd om eindelijk met Percy, de assistant teacher die mij op dinsdag altijd met de Grade 5 t/m Grade 7 leerlingen helpt te praten. Hij heeft helaas geen goed nieuws. Zijn contract op school loopt eind van de maand af en is er geen mogelijkheid dat deze wordt verlengt. Een ontzettend grote teleurstelling en tegenslag niet alleen voor Percy. Hij was degene die vanaf september mijn werk hier in Lekwakwa zou overnemen. Hij is erg gemotiveerd en heeft de afgelopen weken een passie voor het volleyballen ontwikkeld. Ik weet niet of het iets oplevert, maar ik maakt toch even een afspraak met Dorothy, de principal. De volgende ochtend heb ik een erg fijn gesprek met Dorothy, ze zou Percy het liefst een vast contract willen aanbieden, maar dat budget heeft de school niet. Wel weet ze mij te vertellen dat er in Zuid-Afrika vaak extra funding vanuit de regering beschikbaar is en dat ze alles wil proberen om Percy in iedere geval voor enkele dagen per week op school te kunnen houden. Om haar aanvraag te ondersteunen ga ik een brief schrijven aan het ministerie van onderwijs. Ik ben erg benieuwd wat dit gaat opleveren. Op vrijdag ben ik voor het eerst in Seraleng, een primary school in het noorden van Rustenburg. Ook hier heeft GreenSource enkele jaren geleden een voetbalveld geïnstalleerd en zal ik de komende weken gaan kijken of we hier iets van volleybal lessen kunnen opstarten Na de grote teleurstelling afgelopen week in SmashBlock heb ik besloten het daar niet meer te proberen en me liever op een school te richten waar ze wel graag met me samen willen werken. Met open armen word ik ontvangen door Thabo, de principal. Na een rondleiding over de school, die drie jaar geleden pas is gebouwd, maak ik kennis met drie sportdocenten. Samen maken we een planning voor de komende weken en zal ik maandagmiddag voor het eerst langskomen om met de leerlingen aan de slag te gaan. Met een fijn gevoel stap ik weer in de auto terug naar Rustenburg waar ik eigenlijk een middagje iets voor mijn PhD wilde gaan doen. Maar soms gaan dingen anders dan verwacht. Begin van de middag krijg ik een leuk berichtje (zie foto) van een van de leerlingen uit Moedwil, met de vraag of ik niet vanmiddag naar school kan komen. Hier hoef ik natuurlijk niet over na te denken en zo stap ik om 14:00 uur weer in de auto. Een mooie afsluiting van een geslaagde (volleybal) week in Zuid-Afrika.
Read more